Med s 4 % mateří kašičky

178 Kč 159 Kč bez DPH
Vyprodáno
Položka byla vyprodána…

Nektarový med je vyráběn z nektarů květů s obsahem cukrů 9 - 60 %. Tento nektar včely zahušťují odpařováním vody ve svém těle a zhodnocují ho i tím, že do něj ze svého těla přidávají biologicky aktivní látky. Než se vyrobí 1 kg medu, musí včely absolvovat asi milión návštěv květu a několika set tisícové přefiltrování v úle.

Detailní informace

Detailní popis produktu

Složení: med (96 %), mateří kašička (4 %, nebo-li 10 g).

Nektarový med je vyráběn z nektarů květů s obsahem cukrů 9 - 60 %. Tento nektar včely zahušťují odpařováním vody ve svém těle a zhodnocují ho i tím, že do něj ze svého těla přidávají biologicky aktivní látky. Než se vyrobí 1 kg medu, musí včely absolvovat asi milión návštěv květu a několika set tisícové přefiltrování v úle.
Nektarový med obsahuje cukry (fruktosa, glukosa, maltosa, sacharosa, dextriny), vodu, kyseliny, bílkoviny, minerální látky (celkem asi 15 prvků), enzymy, vitamíny (zjištěno min. 8), hormony, barviva, vonné látky, atd.

Mateří kašička je nejvzácnějším produktem z včelího úlu. Je jedinou potravou včelí královny, která, díky této jedinečné látce, žije 4 až 5 let. Včely dělnice se naproti tomu dožívají pouze několik desítek dní. Díky svému přírodnímu bohatství (některé z jejích prvků zůstávají stále neodhalené vědeckému bádání) je mateří kašička doporučována zvláště na jaře a na podzim jakožto výborný lék proti únavě.
Mateří kašička obsahuje kromě vody především bílkoviny, cukry, tuky, minerální látky, vitamíny, enzymy a hlavně hormony. Obsah hormonů je pro mateří kašičku charakteristický a právě díky nim se přisuzují této látce léčivé vlastnosti.

Menší množství kašičky rozptýlené v medu znásobuje jeho blahodárné účinky a podporuje bezproblémové denní užívání mateří kašičky. Med s mateří kašičkou nedoporučujeme dávat do horkého čaje.

Doplňkové parametry

Kategorie: Superpotraviny
Hmotnost: 0.3 kg
Hmotnost: 250 g
Položka byla vyprodána…

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole: